1. مهمان گرامی، لطفا جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو ثبت نام کنید.

آش دندونی(دیشلیق )

شروع موضوع توسط MiTra ‏4/3/11 در انجمن غذاهای خارجی

  1. آفلاین

    MiTra مدیریت کل سایت

    تاریخ عضویت:
    ‏11/11/10
    ارسال ها:
    12,017
    تشکر شده:
    3,355
    امتیاز دستاورد:
    0
    محل سکونت:
    ZanJaN
    وب سایت:
    سمه که وقتی بچه اولین دندونش رو در میاره براش آش دندونی درست میکنند، تو تبریز به جای آش دندونی خوراکی مقوی وبسیار خوشمزه درست میکنند که اصطلاحا" بهش میگن " دیشلیق "




    مواد لازم


    گندم: یک کیلو
    نخود آبگوشتی : نیم کیلو
    شیر : یک لیتر
    مغز گردو: نیم کیلو
    خلال پسته: نصف لیوان
    خلال بادام: نصف لیوان
    کشمش پلوئی: نیم کیلو
    پیازداغ : مقداری
    کره یا روغن حیوانی: 300 گرم ​






    [​IMG]

    طرزتهیه
    گندم رو بشورید و سه روز خیس کنید تو این مدت چند باری آبش رو عوض کنید تا زمانی که آبش تقریبا بی رنگ بشه بعد از سه روز، یه روز هم بزارید با شیر خیس بخوره بعدش شیر رو بریزید دور ( البته من میریزم تو خاک باغچه !) بعد گندم رو بزارید بپزه تا حسابی لعاب بندازه ( نباید آبکی بشه ) نخود رو که قبلا پختید بهش اضافه کنید بزارید بجوشه وخوب لعابدار بشه کره رو اضافه کنید و ازرو گاز بردارید ، کشمش رو ازچند ساعت قبل خیس کنید وبه موادتون اضافه کنید ( درصورت تمایل میتونید کشمش رو کمی تفت بدید )تو ظرف مورد نظر بکشید و روش رو با مغزها ئی که تو ممواد لازم نوشته شده و پیاز داغ بپوشونید، خیلی خوشمزه و مقویه امیدوارم بپزید و خوشتون بیاد .
    بعضی ها این خوراک رو آبکی درست میکنند که تقریبا مثل آش میشه ، بستگی به سلیقه هرخونواده داره ...
     
  2. آفلاین

    "سجاد" کاربر مفید

    تاریخ عضویت:
    ‏26/8/12
    ارسال ها:
    433
    تشکر شده:
    152
    امتیاز دستاورد:
    0
    شغل:
    دانش اموز
    محل سکونت:
    وطنم
    آش دندونی

    [h=1]آش دندونی[/h]

    [​IMG]


    [h=2]مواد لازم :[/h][TABLE="class: GACTbl, align: center"]
    [TR]
    [TD]گندم پوست كنده[/TD]
    [TD] 1 لیوان[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]نخود[/TD]
    [TD] 1 لیوان[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]لوبیا سفید[/TD]
    [TD] 1 لیوان[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]عدس[/TD]
    [TD] 1 لیوان[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]ماش[/TD]
    [TD] 1 لیوان[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]پیاز داغ[/TD]
    [TD] 2 قاشق غذاخوری[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]آب گوشت[/TD]
    [TD] به مقدار لازم[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]نمك[/TD]
    [TD] به مقدار لازم[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]


    [h=2]طرز تهیه:[/h]
    تمام حبوبات را چند ساعتی خیس می كنیم تا كمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود.
    سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و می گذاریم بپزد.
    پس از اینكه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و می گذاریم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیاندازد.
    باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و لعاب بیاندازد.
    وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیاز داغ و نمك را اضافه می کنیم. باید نیم ساعت دیگر آش بپزد. در آخر آش را در ظرف می ریزیم و با بقیه پیاز داغ روی آن را تزئین كرده و سرو می كنیم.
     
  3. آفلاین

    ElaHe KhorShid کاربر معمولی عضو کادر مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏2/8/12
    ارسال ها:
    4,525
    تشکر شده:
    4,338
    امتیاز دستاورد:
    113
    محل سکونت:
    تو قلب معدود کسایی که دوسم دارن....
    پاسخ : آش دندونی(دیشلیق )

    [INFO]تاپیک ها ادغام شدند[/INFO]